Koliko si zaista hrabar?

Čovek je juče kod Skupštine u sred radnog dana parkirao auto na dva parking mesta.  Opomenula sam ga. Bio je dovoljno pristojan da auto preparkira, što ne znači da će o istom razmišljati i sledeći put.

Grmalj je prošle nedelje parkirao na sred trotoara. Naišle su dve mame sa kolicima. Morale su da izvezu kolica na ulicu. Zamolila sam ga da preparkira. Rekao mi je da ga boli dupe jer kaznu neće dobiti, a ko je kriv ovima što su se jebale pa sada moraju bebe da guraju. Sve to saopštio je uz osmeh.

Pre par nedelja deca su lomila drvo u parku dok su mame i prolaznici mirno gledali.

Pre nekoliko dana komunalni policajac je maltretirao gospođu u Vojvodini na šetalištu. Niko nije reagovao.

Sećate li se pokojnog prodavca lubenica? I niko nije reagovao?

I dokle god ne reagujemo sumorno će nam i biti. Ne mislim samo na „ulično“ reagovanje, ali svest nacije i mase se mora promeniti.

Da, plašimo se da će nas neko zbog opomene upucati, da upucanog niko neće uhapsiti, a i ako ga uhapse sud ga neće osuditi. A jedan strah se lepi na drugi i za čas shvatiš da ne živiš život već izbegavaš situacije u kojima se možeš osećati nelagodno i povređeno. Tvoje telo bude mirno, savest uljuljkana, a onaj drugi… ma neka se naše sam. Sam se i rodio. Takav mentalitet dovede do potpune utrnulosti i onda se zadesimo u situaciji u kojoj i jesmo.

A kada bismo zanemarili malo strah i sujetu i kada bismo stali na put, svaki dan, makar jednom, lošim stvarima, DESILO BI SE NEŠTO NEVEROVTNO! NEĆETE VEROVATI ŠTA NAM SE DESILO! OVO ĆE VAM NATERATI SUZE RADOSNICE!

Probaj Nije teško. Samo treba malo odluke i hrabrosti. Ne budi hrabar samo na društvenim mrežama! Ne budi PIČKA!

 

 

Comments

comments

 

Leca Shargarepica

Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja. Sociolog. Marketing umetnik. Skriboman. Vlasnik doma za stare Alta Vista i marketinške agencije. Enterpreneur.