Zadatak koji ni Ajnštajn, ni Mileva nisu mogli da reše!

Najteži zadatak. Roditelji, rešite ga:

Danas je Fića dobio trojku (3) iz diktata iz engleskog. Fića ide u 2. razred osnovne škole. Fića još uvek nije učio latinicu. Kako onda Fića može da ima diktat iz engleskog?

Ako pratite šta vaša deca rade u školi, a verujem da pratite, obratite li pažnju na APSURD na koji malo, malo pa naletite? Nervira li vas koliko i mene?

Elem, u prilogu se nalazi prva stranica učenja latinice. Latinica počinje da se uči ukrajem prvog polugodišta 2.razreda. Ipak, engleski se čita i piše od prvog dana 2.razreda. Kako je to moguće? Pola godine pišete i čitate strani jezik, a da niste naučili osnovno – SLOVA. Kako deca da znaju da pročitaju i napišu reči poput elephant, twelve, chair, car, yellow, ako pre toga ove simbole nisu videli niti ih učili?

Kada pogledate prvu stranicu knjige iz latinice, slova koja prvog dana uče su sledeća: A, E, J, K, O. Ali, kao primer reči oni deci daju sledeće: aNTILoPa, jeŽ, KoZa, OVCa.

Primećujete li apsurd? I nemojte mi reći da iznad reči pišu na ćirilici pa neka uče, prevode, deca su naprednija, igraju igrice i ostale komentare koji nikako ne opravdavaju ove propuste. Nemojte. Deca su nam najbitnija, nije lepo da se srdamo sa njima i njhovim pametnim glavicama, a nije lepo ni da se obrazovni sistem sprda sa nama. Jednostavno nije.

 

2017-01-22 19.00 2017-01-23 11.18.32

Comments

comments

 

Leca Shargarepica

Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja. Sociolog. Marketing umetnik. Skriboman. Vlasnik doma za stare Alta Vista i marketinške agencije. Enterpreneur.