Život je Nedođija – Slavi ga!

Proslava rođendana, kada smo bili klinci, bila je primat. Pokloni, pare, torte, drugari! Mesecima smo čekali na tu svečanost. Morao si da istrpiš nekog kuma/rođaka koji te zgrabi za okovratnik od sreće ili neku (ne daj Bože) komšinicu sa dlakavim mladežom, u najgorem slučaju babu koja te poljubi sočno u ugao usta, ali sve zarad dobre zabave i veselja.

Onda, to prođe i samo bi sa ortacima blejao na nekim tinejdž, modernim rođendanskim mestima, sve do trenutka kada ti isti ti rođendani toliko dosade jer izlaziš kao sumanut, pa ti takva zabava ne predstavlja  dodatnu animaciju.

A onda na red dođu jubilarci, 40, pa 50, i shvatiš da takvih slavlja nije još mnogo ostalo. I onda počneš da se prisećaš, sa nostalgijom, srećom ili sramotom… Prisećaš se svih drugara koje si imao, i onih koje si tragično izgubio, baš ludih veza i onih malo manje ludih, najboljih maminih kolača, trenutka kada ti se rodio brat, kada si dobio prvi automobilčić, ili prvu tetovažu, kako si napravio svoj bend, da ona voli samo tebe, da si vešt u rukama, kreativan na rečima, da si se družio sa najvećim svetskim facama, slikao go na plažama, šišao u gaćama u parkovima, da te nije bilo briga, da te je mnogo bilo briga, da si se smejao do suza, da si plakao od bola, da si urlao od sreće, da si jaukao od tuge. Svega se setiš. A onda prestaneš da se sećaš i počneš da puštaš…  nekog savršenog u svoj život, da puštaš bradu, stomak, da vreme ide i prolazi svojim tokom, da puštaš prosečne ideje i zadržavaš dobre, da se raduješ porodici, da se uljuljkaš u životu… jer si pustio da ode nemir i uđe mir, što u glavu, što u trbuh. Postao si ono čemu si oduvek težio. I onda shvatiš da se rođendani moraju slaviti jer su rođendani obeležje tvoga postojanja, tvojih uspeha i padova, da su podsetnik da je svaki period specifičan, bio težak ili lep i shvatiš da tvoje postojanje nije tu samo zbog tebe već i zbog onih koje ti voliš i koji tebe obožavaju. Jer da je čovek izolovano biće svaki bi imao svoju planetu. Zato, raduj se rođendanu, jubilarcu, pa i svaki dan svom nerođendanu jer svaki dan je tvoj dan i nemoj to nikada da zaboraviš.

 

Srećan ti rođendan drugar! CMOJK!

Comments

comments

 

Leca Shargarepica

Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja. Sociolog. Marketing umetnik. Skriboman. Vlasnik doma za stare Alta Vista i marketinške agencije. Enterpreneur.